فهرست مطالب

Anatomical Sciences Journal
Volume:4 Issue: 3, 2006

  • تاریخ انتشار: 1385/09/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سیدجواد مولی، سیدمهدی جعفرنژاد، مریم مقدم متین صفحات 205-214
    هدف
    مهار بیان ژن نوکلئوستمین به عنوان فاکتوری موثر در توانایی خودبازسازی سلولهای بنیادین و انواعی از رده های سلول سرطانی در سلولهای بنیادین مزانشیمی مغز استخوان به وسیله استراتژی RNAi برای بررسی اثرات عدم حضور است.
    مواد و روش ها
    siRNA دورشتهای اختصاصی نوکلئوستمین و کنترل، طراحی و از طریق لیپوفکشن وارد سلولهای مزانشیمی مغز استخوان موش صحرایی شدند. تغییرات در بیان ژنها پس از مهار نوکلئوستمین با کمک RT-PCR، ایمنوسیتوشیمی و وسترن بلات بررسی گردیدند. همچنین تغییرات در نرخ تکثیر سلولی و نیز توزیع سلولها در فازهای چرخه سلولی مطالعه شدند.
    یافته ها
    سلولهای استخراج شده مورفولوژی فیبروبلاستی داشته و قادر به تمایز به سلولهای شبه عصبی بوده و ژنهای اختصاصی سلولهای بنیادین و رده مزانشیمی را بیان می نمایند. بیان نوکلئوستمین پس از ترانسفکشن با siRNA اختصاصی کاهش قابل توجهی می یابد که همراه با کاهش تکثیر سلولی، ورود سلولها به فاز خفتگی و کاهش بیان ژنهای survivin و cyclin D1 می باشد.
    نتیجه گیری
    بررسی نشان داد که ورود الیگوهای siRNA اختصاصی نوکلئوستمین به سلولهای کشت داده شده، موفقیت آمیز بوده و سبب کاهش بیان نوکلئوستمین شده است. تغییرات در نرخ تکثیر سلولی، نمایه فازهای چرخه سلولی و بیان برخی ژن های موثر در فرایند خودبازسازی نشان دهنده نقش بالادستی نوکلئوستمین در کنترل خودبازسازی در سلول های مزانشیمی مغز استخوان است.
    کلیدواژگان: نوکلئوستمین، سلول بنیادین، RNAi، خودبازسازی
  • محمدرضا باغبان اسلامی نژاد، لیلا تقی یار صفحات 215-224
    هدف
    بررسی اثر سلولهای کندروسیت بالغ جدا شده از انتهای دنده رت بر تمایز به غضروف سلولهای بنیادی مزانشیمی جدا شده از مغز استخوان موش. NMRI
    مواد و روش ها
    موشهای NMRI با سن تقریبی 64 هفته قربانی شدند و سلولهای مزانشیمی مغز استخوان آنها با روش کشت با تراکم پایین جدا شد و با انجام دو پاساژ متوالی تکثیر و خالص شد. کندروسیتهای بالغ نیز از بافت غضروف انتهای دنده رت wistar تهیه و در داخل فلاسکهای 25 سانتی مترمربع کشت شد. برای انجام هم کشتی از سلولهای مزانشیمی پاساژ دوم و کندروسیتهای کشت اولیه استفاده شد. بدین ترتیب که این دو سلول با نسبتهای 1/1، 1/2 و 2/1مخلوط شد و در یک سیستم کشت Micro-mass و در داخل محیط فاقد فاکتورهای رشد القای کننده تمایز به غضروف به مدت 21 روز کشت شد. در پایان این مدت گروه های مختلف از لحاظ تمایز به غضروف، با روش های رنگ آمیزی اختصاصی تولوئیدن بلو و روش Reveres Transcription-Polymerase Chain Reaction) RT-PCR) مطالعه شد.
    یافته ها
    در کشت اولیه سلولهای مغز استخوان موش، سلولهایی با مورفولوژی چند ضلعی، کشیده، پهن و دوکی مشاهده شد. جمعیت سلولهای دوکی مزانشیمی در پاساژ دو افزایش یافت و محیط کشت را پر کرد. کندروسیتهای رتی در پایان هفته دوم کشت اولیه، با مورفولوژی چند وجهی ظرف کشت را پر کردند. نتایج بررسی هم کشتی نشان داد در گروه 1/2 (کندروسیتها دو برابر مزانشیمی) ماتریکس متاکروماتیک یکنواختی تولید شده و mRNA کلاژن II، X و aggreacan (شاخصهای غضروف موش سوری) به مقدار زیادی تولید شده است. این در حالی بود که در گروه های دیگر ماتریکس متاکروماتیک به صورت پراکنده تولید شده بود و ژنهای شاخص غضروفی با شدت کمتری بیان شده بودند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد سیستم هم کشتی با کندروسیت یک استراتژی مناسب برای تمایز به غضروف سلولهای مزانشیمی است. در این سیستم نسبت سلولهای مورد استفاده در هم کشتی از لحاظ القای تمایز غضروفی اهمیت دارد.
    کلیدواژگان: سلولهای بنیادی مزانشیمی موشی، کندروسیت رتی، هم کشتی، تمایز به غضروف
  • مهدی مهدی زاده، رویا آریان پور، محمدتقی جغتایی، مهرداد روغنی، ملیحه نوبخت، حمیدرضا عسگری صفحات 225-239
    هدف
    بررسی تاثیرحفاظتی داروی کرستین بر تغییرات رفتاری و بافتی سیستم نیگرواستریال در مدل آزمایشی بیماری پارکینسون در موش صحرایی بالغ.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر روی 80 سر موش صحرایی نر نژاد Wistar با وزن 200 تا 250 گرم انجام شد. با تزریق 5/12 میکروگرم نوروتوکسین (6 هیدروکسی دوپامین) در داخل استریاتال مدل آزمایشی بیماری پارکینسون ساخته شد. یک ساعت قبل از عمل توسط کرستین (20mg) به فرم داخل صفاقی پیش درمان شده و درمان آنها (بعد از عمل جراحی) با دو دوز مختلف 20mg/kg و 10mg/kg کرستین یک بار در روز به مدت یک ماه ادامه یافت. چرخش القا شده به دنبال تجویز آگونیست آپومرفین طی هفته پنجم پس از جراحی به عنوان شاخص میزان کارایی درمان با کرستین در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    بررسی های رفتاری در هفته پنجم نشان می دهد که آپومرفین موجب چرخش کونترالترال (سمت راست) بارز در موشهای گروه تخریب (p<0.001) در مقایسه با گروه شاهد می شود، در حالی که چرخش در مورد گروه های درمان بسیار کمتر (p<0.01) است. در مقایسه گروه تخریب با گروه های درمان، کاهش در تعداد دفعات چرخش دیده می شود (p<0.01) با مقایسه دو گروه تحت درمان 20mg/kg و 10mg/kg نسبت به هم هیچگونه تفاوت معنی داری را نشان نداد. در بررسی شمارش تعداد نورونهای طرف چپ و راست بخش متراکم جسم سیاه در گروه های مختلف، هیچگونه اختلاف معنی دار آماری بین دو طرف راست و چپ در گروه شاهد مشاهده نشد. در حالی که در گروه های تخریب (p<0.001) و درمانهای20mg/kg و (p<0.01) 10mg/kg طرف چپ کاهش معنی دار آماری را در مقایسه با طرف راست نشان داد. چنان که این میزان کاهش در مورد گروه های درمان کمتر می باشد.
    نتیجه گیری
    به طور کلی نتایج رفتاری و بافتی نشان می دهد که تجویز داخل صفاقی و کوتاه مدت کرستین در درمان حفاظتی فرم اولیه بیماری پارکینسون در یک معیار کمی موثر بوده و می تواند سبب افزایش طول عمر نورونهای دوپامنرژیک نیگرال شود.
    کلیدواژگان: بیماری پارکینسون، آنتی اکسیدانت، 6 هیدروکسی دوپامین، کرستین
  • علی امینی، سیروس شمیلی، عبدالحسن دولاح، علی افتخاری، نیر دایی پور صفحات 241-253
    هدف
    بررسی کاربرد آثار متیل ترشیوبوتیل اتر به دو صورت خوراکی و تنفسی یر روی ساختمان ریه.
    مواد و روش ها
    چهار گروه کنترل، تیمار با حلال، تیمار به صورت خوراکی و تیمار بصورت تنفس در مدت 25 روز استفاده شد. در روش خوراکی به موشهای تیمار در هر روز در یک نوبت به طور متوسط 1/0 سی سی از محلول روغن زیتون و ((Methyl Tertiary Butyl Ether MTBE (0.06 سی سی 0.04+MTB سی سی روغن زیتون) با عیار 1600 میلی گرم / کیلو گرم وزن موشها خورانده شد. در استرس تنفسی در همین مدت 4/0 مقدار LC50 برابر 72000PPM به مدت 15 دقیقه تنفس داده شد. در خاتمه هر دوره، پس از تشریح و برداشتن ریه، نمونه ها توزین و برای مقاطع میکروسکوپی آماده شدند.
    یافته ها
    مطالعه ماکروسکوپی و میکروسکوپی نمونه های تهیه شده نشان داد که ناهنجاری های معنی داری در گروه های تحت استرس خوراکی و تنفسی نسبت به گروه های کنترل وجود دارد. ناهنجاری های ایجاد شده عبارتند از: افزایش درصد وزن ریه نسبت به وزن بدن، پر خون شدن ریه و گسترش مویرگهای خونی در سپتاها، ضخیم شدن سپتاها، افزایش میانگین تعداد سلولهای پنوموسیت نوعII و کاهش میانگین تعداد سلولهای پنوموسیت نوعI، ضخیم شدن اپیتلیوم ریه، کوچکتر شدن آلوئولها، کاهش میانگین عرض مجرای آلوئولی، افزایش میانگینهای قطر داخلی و ضخامت دیواره ای برونشیولهای تنفسی، انتهایی و برونکوس.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که مصرف ماده MTBE به دو طریق خوراکی و تنفسی باعث ایجاد ناهنجاری های ریوی در حیوانات تجربی می شود.
    کلیدواژگان: ماده MTBE موش، ریه، خوراکی و تنفسی
  • مریم سفیدگرتهرانی، علیرضا فاضل، سیدسعید سیدجعفری، محمد جلالی صفحات 255-265
    هدف
    تعیین میزان تغییرات گلیکوکونژوگیتهای دارای قند انتهایی خاص در روند تکامل ساقه مغز و هسته تری جمینال در دوره جنینی موشBalb/C.
    مواد و روش ها
    برای این منظور از جنینهای موش در فاصله روزهای دهم تا هفدهم استفاده شده پس از تثبیت و طی مراحل معمول آزمایشگاهی، از بلوکهای پارافینی به روش سریال برشهای 5 میکرومتری تهیه شد و برای تعیین حضور قند انتهایی گلیکوکونژوگیتهای موجود در منطقه ساقه مغز از 8 لکتین کونژوگه با پراکسیداز استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل نشان دادند که قند انتهایی فوکوز در مراحل اولیه تکامل ساقه مغز، ولی در هسته تری جمینال و بافتهای اطراف در مراحل آخر تکامل دوران جنینی حضور دارد. مطالعه با لکتینهای (Glaycine Max (Soyabean) Agglutinin) SBA، (Arachis Hypogaea (Peanut) Agylutinin) PNA، (Maclura Pamifera Agylutinin) MPA و Wistaria Floribanda) WFA) نشان داد که قندهای انتهایی ان استیل گالاکتوز آمین و دی ساکارید گالاکتوز ان استیل گالاکتوز امین در مراحل مختلف تکامل هسته تری جمینال و ساختمانهای اطراف حضور دارند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل حضور گلیکوکونژوگیتهای سطح سلولهای ساقه مغز و هسته تری جمینال با قندهای انتهایی ان استیل گالاکتوز امین و دی ساکارید گالاکتوز - ان استیل گالاکتوز امین و فوکوز، این احتمال وجود دارد که این قندها در تکامل پیش ساز نورونها در مراحل اولیه تکامل ساقه مغز و هسته تری جمینال دخالت داشته باشند و همچنین در مولکولهای FGF-8 (Fibroblast Grawth Factor 8) و Bone Morphogenetic Proteins) BMP) حضور داشته و مشخصات و تمایز انواع سلولهای نورونهای پشتی (حسی) را کنترل کنند.
    کلیدواژگان: گلیکوکونژوگیتها، لکتین هیستوشیمی، ساقه مغز، هسته تری جمینال، موش Balb، C
  • روشنک ابوترابی، محمدحسین نصراصفهانی، همایون عباسی صفحات 267-275
    هدف
    طراحی و اجرای یک مطاله ای برای مقایسه پارامترهای اسپرمی در دو جمعیت بارور و نابارور و به دنبال آن تعیین مقادیر حداقل پارامترهای اسپرمی برای باروری به صورت منطقه ای در اصفهان.
    مواد و روش ها
    تعداد 200 نمونه اسپرمی افراد مراجعه کننده به مرکز باروری و ناباروری اصفهان، به عنوان نمونه های نابارور ارزیابی شدند. تعداد 234 نمونه اسپرمی افرادی که در زمان نمونه گیری همسرانشان باردار بودند، به عنوان نمونه های بارور ارزیابی قرار شدند (تابستان 83 الی تابستان 84). حجم نمونه، تراکم اسپرمی، درصد اسپرهای متحرک، درصد تحرک a، درصد اسپرم با مورفولوژی طبیعی، تعداد کل اسپرم، تعداد اسپرم متحرک، تعداد اسپرم با مرفولوژی طبیعی و تعداد اسپرم متحرک با شکل طبیعی در کلیه نمونه ها تعیین شد. سپس اطلاعات حاصل توسط نرم افزار SPSS آنالیز شد. میانگین، میانه، دامنه تغییرات، صدک 5 و 10 در هر یک از پارامترهای اصلی و ترکیبی در دو جمعیت بارور و نابارور محاسبه شد و نیز مقادیر سطح زیر منحنی ROC و مقادیر آستانه ضروری برای باروری، در کل 434 نمونه اسپرمی، در هر یک از پارامترهای اصلی و ترکیبی تعیین شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که تنها در مورد میانگین پارامتر حجم نمونه، در بین دو جمعیت بارور و نابارور اختلاف معنی داری مشاهده نمی شود (p=0.142) و این پارامتر نیز ارزش تشخیصی، به عنوان معیار تشخیص پتانسیل باروری افراد نیست. و این در حالی است که مورفولوژی طبیعی اسپرم (AUC=0.790) و درصد تحرک سریع و خطی اسپرم در نمونه ها (AUC=0.733) از حساسیت و اختصاصی بودن بالایی برای پیش بینی پتانسیل باروری افراد برخوردار هستند.
    نتیجه گیری
    مقایسه نتایج این مطالعه و مطالعات بین المللی مشابه، بیانگر ضرورت اجرای این گونه مطالعات به صورت منطقه ای و دوره ای است. چرا که اختلافات جغرافیایی و ژنتیکی می توانند از عوامل تفاوت در مقادیر پارامترهای اسپرمی باشند که این امر در شناسایی افراد نابارور و انتخاب روش درمانی مناسب نقش مهم و اساسی را ایفا می نماید.
    کلیدواژگان: پارامترهای اسپرمی، زوجهای بارور، زوجهای نابارور، اصفهان، ایران
  • حسین ایمانی، زهره زارع، حسین دشت نورد، اصغر قاسمی، سقراط فقیه زاده، محمود مفید، حسین مهدوی نسب، حسین بهادران، سیدهمایون صدرایی صفحات 277-288
    هدف
    بررسی تعداد، تحرک، قابلیت زنده ماندن، مورفولوژی، کیفیت کروماتین اسپرم، تولید روزانه اسپرم (DSP: Daily Sperm Production) و تعداد اسپرماتیدها در هر گرم بافت بیضه ای (TSN: Testicular Spermatid Number per gram testis) موشهای سوری نر تیمار شده با روغن ذرت.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق موشهای نر نژاد NMRI با میانگین سنی 4 هفته انتخاب و سپس به سه گروه، یک گروه کنترل و دو گروه تجربی تقسیم شدند. گروه های تجربی به ترتیب به مدت 14 روز روزانه ml 150 و ml 100 روغن ذرت از طریق دهان دریافت کردند در حالی که گروه کنترل روغن ذرت دریافت نکرد. وزن موشها در روز اول و آخر آزمایش اندازه گیری و ثبت شد. موشها از طریق قطع نخاع گردنی کشته شدند و پس از خارج کردن دم اپیدیدیم راست، این ناحیه به وسیله قیچی تحت شرایط استریل قطعه قطعه و داخل محیط کشت T6 حاوی (Bovine Serum Albumine)BSA برای 4mg/ml به مدت یک ساعت در انکوباتور (co37) نگهداری شدند. آنالیز اسپرم بر اساس معیارهای سازمان بهداشت جهانی (WHO) انجام شد. برای بررسی مورفولوژی اسپرم و کیفیت کروماتین اسپرم به ترتیب از رنگ آمیزی پاپانیکولاو آنیلین بلو استفاده شد. بیضه راست و چپ را بطور جداگانه وزن کرده و پس از حذف کپسول اطراف بیضه راست عمل هموژنیزاسیون انجام شد. سرهای مقاوم به هموژن توسط یک لام هموسیتومتر شمارش شد. تعداد اسپرماتیدها به عنوان TSN بیان شد.DSP به وسیله تقسیم تعداد کل اسپرماتید در هر گرم بیضه به 84/4 به دست می آمد.
    یافته ها
    مطالعه نشان داد که مصرف 14 روزه روغن ذرت با مقادیر ml 150 و 100 میکرولیتری باعث کاهش تعداد، قابلیت زنده ماندن، تحرک کیفیت کروماتین و مرونولوژی اسپرم اپیدیدیم موش سوری DSP، TSN و وزن بدن موش در مقایسه با گروه کنترل می شود، اما این اختلاف از نظر آماری معنی دار نیست (p>0.05).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده مشخص شد مصرف 14 روزه روغن ذرت تاثیر منفی بر کلیه پارامترهای اسپرم، DSP و TSN موش دارد، اما این میزان معنی دار نیست. بنابراین استفاده از این میزان روغن ذرت به عنوان یک حلال خوب می تواند در مطالعات تحقیقاتی روی سیستم تولید مثل موش توصیه می شود.
    کلیدواژگان: روغن ذرت، تولید روزانه اسپرم، مورفولوژی، کیفیت کروماتین
  • ناصر مهدوی شهری، عطیه اسدپور، رویا جاجوندیان، سید مجتبی زبرجد صفحات 287-294
    هدف
    هدف از این پژوهش مطالعه مقدماتی الگوی حاکم در ساختار سیستم هاورس استخوان و ارتباط برقرار کردن بین علوم بیونیک و سیبرنتیک در راستای ادراک بیشتر مفاهیم در علوم مختلف و استفاده بهینه از سیستمها و مدل های زیستی برای طراحی صنعتی است.
    مواد و روش ها
    در تحقیق حاضر با کمک از علم اوریگامی و با استفاده از کاغذ به عنوان یک ماده اولیه و ابتدایی و در دسترس و الگو گیری از شکلهایی با سطح مقطع دایره در سیستم هاورس در قیاس با دو مدل مثلث و مربع، میزان تغییر شکل در برابر فشار و حداکثر قدرت تحمل نیرو مطالعه و بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان می دهند که مدل دایره در قیاس با دو مدل دیگر چه در حالت منفرد و چه در حالت چندتایی حداکثر مقاومت در برابر نیروی وارده را از خود نشان می دهد.
    نتیجه گیری
    در واقع حضور سیستمهای هاورس و ساختار بی بدیل قرارگیری تیغه های استخوانی و نظم ذاتی آنها می تواند نمونه ای از مدلهای ایده آل در طراحی ساختارهای محافظت کننده ای باشد که در صنعت برای حمایت و محافظت از وسایل و ایجاد استحکام به کار گرفته می شوند.
    کلیدواژگان: بیونیک، سیستم هاورس، مقاومت، حداکثر نیرو، تغییر شکل
|
  • Moula S.J., Jafar Nejad S.M., Moghadam Matin M. Pages 205-214
    Purpose
    The aim is to downregulate the expression level of NS as an important factor in sustaining stem cells and certain types of cancer cells self-renewal ability in bone marrow derived mesenchymal stem cells by RNAi strategy and investigate the effects of absence of NS in these cells.
    Materials And Methods
    Double strand NS-specific and control siRNA oligos were designed and transfected into the cultured Rat bone marrow stromal stem cells by lipofection. Changes in gene expression pattern after downregulation of nucleostemin were investigated by RT-PCR immunocytochemistry and western blotting. Also changes in rate of cell proliferation and cell cycle profile were studied.
    Results
    The isolated cells had fibroblastic morphology and were able to differentiated to neuron-like cells as well as expressing stem cells and mesenchymal lineage specific genes. Expression of nucleostemin highly decrease upon trasfection by siRNA accompanied by reduction in the rate of cell proliferation driving cells into senescence and reducing the expression of cyclin D1 and survivin.
    Conclusion
    Analysis Studies revealed that introduction of nucleostemin-specific siRNA into the cultured cell was successful and caused a proportional reduction in expression of NS. Growth curve and cell cycle profile analysis as well as expression profile of certain genes involved in self-renewal processes represent an upstream role for nucleostemin in controlling bone marrow mesenchymal stem cells self-renewal.
    Keywords: NUCLEOSTEIN STEM CELL SELF, RENEWAL RNAI
  • Baghban Eslaminezhad M.R., Taghiyar L. Pages 215-224
    Purpose
    Co-culture systems of marrow derived mesenchymal stem cells (mMSCs) with mature chondrocytes have theoretically been considered as a putative way of MSCs chondrogenic differentiation. MSCs differentiated in this system could be used for transplantation purpose without of any need to their purification since the cells with which MSCs are co cultured are native cartilage cells. Despite of the importance of this system the data is very rare in this context which is subject of the present study.
    Materials And Methods
    The mesenchymal stem cells were isolated from the bone marrow of 4-6 weeks old NMRI mice by low-density primary culture system and expanded by performing two successive subcultures. Chondrocytes were obtained from rat costal cartilage and cultivated in 25-cm2 flasks for a period of two weeks. To prepare co culture systems passaged-2 mesenchymal cells and primary-cultured chondrocytes were used. In present study the different cell ratios of MSCs and chondrocytes including 1/1 1/2 and 2/1 were prepared and cultivated in a micro mass culture systems in a medium lacking the factors known to induce cartilage differentiation. In the end of cultivation periods (21 days) the groups were examined by toluidine blue staining technique and RT-PCR analysis for murine cartilage differentiation.
    Results
    Spindly–shaped murine mesenchymal cells were dominated the culture by second subculture. In the case of rat chondrocyte these cells were reached to confluency 2 weeks after culture initiation. Co culture results indicated that in the group of 1/2 ratio (when the number of chondrocyte were as twice as MSCs) the abundant of metachromatic matrix containing collagen II X and aggreacan were produced whereas in other groups this matrix were rarely observed.
    Conclusion
    Chondrocyte co cultured with mesenchymal stem cells seemed to practically produce chondrogenic signal enough to promote intensive MSCs cartilage differentiation. In this system the ratio of the co cultured cells is important.
    Keywords: MURINE MESENCHYMAL STEM CELLS RAT CHONDROCYTE CO, CULTURE CARTILAGE DIFFERENTIATION
  • Amini A., Shamili S., Doulah A.H., Eftekhari A., Daeipour N. Pages 241-253
    Purpose
    The study of MTBE as one of addetive substance to gasoline composition is important. on the other hand lack of sufficient and precedents from it’s application on organisms we have tried to study the effects of its in two gavage and respiratory methods on lung structure
    Materials And Methods
    Experiments have done on four mice groups: A: control B: solvent C: gavage D: respiratory groups. In gavage method 0.1 cc of MTBE solution (0.06 cc MTBE+0.04 cc olive oil) was administrated orally for 25 days every day at a dose of 1600 mg/kg of body weight for 25 days. at the respiratory method for the same times 0.4 cc of LC50 (72000 PPM) of MTBE is administrated in respiratory way in every day for 15 minutes. At the end of every period after the dissection and removed of long. The samples are weighted and are prepared for microscopic studies.
    Results
    Macroscopic and Microscopic studies the prepared samples showed that there are some significant abnormalities in treatment mice. The principal abnormalities are: congestion of lung and increase of percentage lung weight to body weight blood capillary development between the alveoli thickness of septa increase of mean of pnemocyte II and decrease of pneumocyte I cells number. Thickness of lung epithelium decrease of alveolar size and alveolar duct width increase of internal diameter and thickness of respiratory bronchiole terminal bronchiole and bronchus walls.
    Conclusion
    The obtained data indicate that the using MTBE in the gavage and respiratory methods produces lung abnormalities in experimental mice.
    Keywords: MTBE MICE LUNG GAVAGE RESPIRATORY
  • Mahdizadeh M., Arian Pour R., Joghataei M.T., Roughani M., Noubakht M., Asgari H. Pages 255-265
    Purpose
    The aim of this study is investigating the effect of quercetin on behavioral and nigrostriatal tissue in the experimental model of Parkinson in adult rat
    Materials And Methods
    In this study we used 80 male rats from Wistar spring with body weight of 200-250 g. In order to make parkinson model 6-OHDA (12.5 mg/kg) was injected intrastriatal unilaterally using stereotaxic method. Lesion rats were pretreated intraperitoneally with quercetin (20 mg/kg) one hour before surgery and once a day with 10 & 20 mg/kg doses up to one month after surgery. Rotational behaviore of apomorphine-induced postlesion was measured during the fifth week after surgery considered as treatment efficiency indicator. SNC cells were studied with nissle staning method.
    Results
    Behavioral tests in the fifth week revealed that Apomorphine caused evident contralateral rotation in lesion group (P
    Keywords: PARKINSON'S DISEASE ANTIOXIDANT 6, OHDA QUERCETIN
  • Aboutorabi R., Nasresfahani M.H., Abbasi H. Pages 267-275
    Purpose
    In each society approximately 15% of couples suffer from fertility disorders and half of these are up to male factors. The aim of this study was to design and perform a prospective study to analyze and compare sperm parameters of feriite and sub fertile couples in order to determine the minimum values required for fertility in Isfahan.
    Materials And Methods
    20o semen samples from patients which referred to Isfahan Fertility and Infertility centre as sub fertile samples were evaluated. 234 semen samples from individuals who their wives were pregnant analyzed as fertile samples (summer 2004 to 2005). Volume Density motility progressive linear motility normal morphology total count motile count normal count and normal motile count were recorded. The data were analyzed by SPSS 11.5 and mean median range and 5 10 percentile per each of parameters in fertile and sub fertile samples were calculated. The Receiver operative curves (ROC) i.e. area under curve and cut off values for semen parameters in 434 semen samples were recorded.
    Results
    The results reveal that only the mean value of volume between fertile and sub fertile couples show no significant difference (p=0.142) and the volume of samples should not be considered as diagnostic value in order to determine potential or fertility status of individuals. Normal morphology (AUC=0.790) and progressive linear motility (AUC=0.783) have high specificity and sensitivity to predict fertility potential of individuals.
    Conclusion
    The comparison between the results of this study with similar international studies high lighted the necessity of performance the similar regional studies. Since the geographic and genetic differences could be factors which produce the different values in semen parameters in each area. Obviously these values play and have a basic rule in selection suitable treatment procedure in sub fertile individuals.
    Keywords: SPERM PARAMETERS FERTILE COUPLES SUB FERTILE COUPLES ISFAHAN IRAN
  • Imani H., Zareei Z., Dashtnavard H., Ghasemi A., Faghihzadeh S., Mofid M., Mahdavinasab H. Pages 277-288
    Purpose
    The purpose of this study was to evaluated the effect of corn oil on mouse sperm count motility viability quality of chromosome testicular spermatid number per gram testis (TSN) anddaily sperm production (DSP).
    Materials And Methods
    The protocol for corn oil adminstration was that male NMRI mice (the age groupe of 4weeks) received 100 and 150 ml corn oil orally for 14 days. The control group did not receive corn oil.All animals were weighed on the first and terminal day of experiment and then killed by cervical dislocation. The right and left testis weight without fat were recorded for each animal. sperm analysis was evaluated the end of this time. Epididymal spermatozoa from adult mice were collected in T6 medium supplemented with 4mg/kg BSA and the preserved sample at incubator 37oc for 1 hour. All the samples were assessed according to world healt organization criteria.Abnormal morphlogy was assessed using papanicula staining. Quality of choromosome sperm also was assessed using anilin-blue staining. After detached capsule right testis the paranchyma was homogenized at low speed for 4 minutes in 2 ml of 0.4% Nacl solution. Homogenization-resistant spermatid heads were counted by aimproved neubar haemocytometer. Number of spermatid were expressed at TSN. DSP was calculated by dividing the total number of spermatid per gram testis by 4.84 (The duration of step 14-16 spermatids in the mouse seminiferous epithelial cycle.) One-way ANOVA and Kruscal-Walis H were utilized on parameters.
    Results
    The results showed that 100 and 150 ml corn oil daily adminstration decrease count viability motility abnormal morphlogy and quality of chromosome epididymal sperm TSN DSP and body weight mouse compared the control group but there wasnot seen significant difference (p>0.05). It is no effect on testis weight.
    Conclusion
    The result of this study demonstrated that corn oil admistration is low negative effect on parameters sperm mouse.It is good solvent for reproductive system research studies.
    Keywords: CORN OIL MORPHOLOGY CHROMOSOME QUALITY DAILY SPERM PRODUCTION
  • Jajvandian R., Mahdavi Shahri N., Asadpour A., Zebarjad S.M. Pages 287-294
    Purpose
    The main concern of this research is a fundamental study in ruling elements of Hovers bone system and making relationship between Bionic and Cybernetic sciences in order to make a better understanding of different sciences and effective use of biologic models and systems for industrial designs.
    Materials And Methods
    the research was done with Origami science using paper as a basic material in hand and also modeling the split circle in Hovers system in comparison with triangle and square models. In this way the level of deformation against pressure and the maximum force resistance was studied.
    Result
    the results confirmed that the circle model in comparison with triangle and square models showed the maximum resistance against the sustained pressure both in single and multi forms.
    Conclusion
    In fact the presence of Hovers systems and righteously situated Osteoblades and their organic discipline can be ideal models in designing protective systems used in industry for protecting and stabilizing the means.